Geeft geheimen prijs

Creativiteit kent geen grenzen. Regelmatig komen er nieuwe artikelen uit en ontstaan er andere technieken. Tijdens de beurzen hebben we het meestal erg druk en soms helaas te weinig tijd om je meer gedetailleerde uitleg te bezorgen.

Hou daarom zeker deze pagina in het oog. Hier vind je regelmatig tips over technieken en uitleg over nieuwigheden.

Heb je een knutselvraag? Stuur gerust een mail en we beantwoorden die met plezier!

 

Servettentechniek

Theelichten met servet

 


Canvas Art

Er zijn tal van mogelijkheden om te werken met canvas. Enkele hiervan zullen we hier uiteenzetten.

Canvas met servet en structuurpasta

 

Linnen canvas met vintage plaatjes en structuurpasta

 

 

Mixed Media


Mixed Media is een kunstvorm die ernaar streeft om verschillende kunstmedia in een logische of onlogische co-existentie bij elkaar te plaatsen. Bijvoorbeeld: een schilderij dat bestaat uit verf, inkt, touwen, papier, gedroogde bladeren, lijm, enz... Bij het creëren van een mixed media, is het blangrijk de juiste materialen en procedures te kiezen. Er moet voldoende droogtijd in acht genomen worden tussen het aanbrengen van de lagen van het werk om tot een stevig geheel te komen. Voor een mixed wordt er meestal gewerkt op een canvas, maar men kan het uiteraard ook toepassen op andere materialen. Laat je fantasie de vrije loop gaan. Naargelang het thema kan je ook gebruik maken van gereedschap materialen, zoals bouten, rondellen, scharn.ieren, sleutels, enz...

 

Mixed media met foto

 

Mixed media canvas met servet en structuurpasta

 

Mixed media canvas 3D met servetten

 

Dutch Doobadoo

Dutch Doobadoo is een nieuw NL hobbymerk waarmee je enorm kan variëren. Te gebruiken en verwerken op verschillende materialen. Je kan het gebruiken voor het maken van wenskaarten, om te scrappen, op canvas, hout, enz...

Dit merk breidt enorm uit, dus met regelmaat komen er nieuwe artikelen uit. Het omvat o.a. stencils, mask art stencils, kraft art, mdf en smooth structure paste.

Het gebruik van de mask art stencils kan met structuurpasta, distress inkt, inkt sprays, acrylverf, pan pastels,... Dan heb je nog stencils om te gebruiken als sjabloon om ontwerpen te maken voor o.a. wenskaarten en heb je nog stencils om zelf je enveloppen te ontwerpen. Verkrijgbaar in verschillende maten.

 


Dutch Doobadoo mdf drieluik

 

Scrapbooking

Wat is scrapbooking nu eigenlijk? Voor de meeste onder ons is het al een dagelijks begrip, maar voor diegene die hiervan nog niet echt op de hoogte zijn, willen wij het u graag uitleggen.

Scrappen is het op een hele leuke manier vastleggen en bewaren van je dierbare foto's. Je kan hiermee verschillende albums maken zoals een vakantie album, familie album, album met foto's van vroeger, van je huisdieren, een verhuis en we kunnen nog oneindig verder gaan. Het is een verslavende hobby, in positieve zin natuurlijk. Aangezien het van oorsprong uit Amerika komt, zijn heel veel termen in het Engels.

Een fotoalbum bestaat niet langer uit enkel en alleen maar foto's. Er wordt gebruik gemaakt van gekleurd en bedrukt papier, teksten om het verhaal achter de foto's toe te lichten, verschillende technieken om bepaalde effecten te creëren. Maak ook gebruik van entreebewijzen, plattegronden, foldertjes, enz... Verknip je foto's, verscheur papier, maak gebruik van ponsjes, kartelscharen, lintjes, knopen, parels, bloemen, enz...

Het standaard formaat is 12 inch (30,5x30,5cm) en tevens ook het standaard formaat van vellen papier, die zowel los als in blokken en paketten verkrijgbaar zijn. Daarvan afgeleid zijn de kleine albums en blokjes papier met het formaat 6 inch (15,2x15,2cm) en 8 inch (20,3x20,3cm) Ook het zelf maken van kleine albums in de meest aparte vormen en met de meest vernuftige boekbind technieken behoren tot deze hobby. Het scrappen heeft ondertussen al een hele evolutie ondergaan en wordt niet enkel meer gebruikt voor albums, maar ook om fotokaders op te vrolijken, wenskaarten (scrapkaarten) te maken, doosjes op te vrolijken, geschenkenlabels (tags) en nog zoveel meer.

Binnen het scrappen zijn verschillende stijlen en onderwerpen te herkennen. Hierdoor is er voor elk thema wel een aangepaste papiersoort met motiefjes en kleuren. De materialen voor het scrappen zijn zuurvrij zodat uw foto's de jaren doorstaan en deze niet meer gaan verkleuren.

Je hoeft niet echt creatief te zijn. Het leuke van scrappen is dat je aan de hand van voorbeelden de leukste pagina's kan maken. En zoals bij de meeste hobby's, hoe meer oefening, hoe creatiever men wordt.

Er bestaan verschillende hobbymagazines waaruit men ideeën kan opdoen, zelf zullen wij hier enkele projecten verduidelijken.

Scrap wenskaart ABC

Voor deze kaart heb ik gewerkt met het scrappapier van Graphic 45 => An ABC primer collection

Als basiskaart (kraft cardstock) heb ik gebruik gemaakt van de Dutch Doobadoo shape art stencil "Fantasy" (470.713.133)

Er is gewerkt met 2 verschillende achtergronden uit de papiercollectie, de 1ste (4500382) één maatje kleiner met de stencil, de 2de (4500388) nog een maatje kleiner.

Fototekening en de letterbalk (4500382), ABC letters (4500387)

Alle randen van kaart en papier distressen met een bruine kleur. Achtergronden kleven met lijm alsook de letterbalk, foto en letters met verschillende diktes foamtape kleven.

Als afwerking heb ik hier een metalen bloem gebruikt en jute touw.

 

Scrap wenskaart Charlie Chaplin

Ook bij deze kaart heb ik gewerkt met Graphic 45 papier => Curtain call collection.

Basis voor de kaart (kraft cardstock) is de Dutch Doobadoo stencil "shape art square 2" 

Achtergrond (4500320) één maatje kleiner met de stencil: uittekenen, uitknippen, distressen en kleven op het cardstock.

De overige tekeningen (4500323) kleven met foamtape.

Als afwerking heb ik 2 bloemen gebruikt van Prima Marketing (578145) met 2 bruine blaadjes paper art van Dutch Doobadoo en jute koord.

 

 

 

 

 

facebook

Like ons op Facebook

blog

Bezoek onze blog

webshop

Bezoek onze webshop

Contacteer ons

+32 3 449 98 34